Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A jövő sztárjai 1 rész-Gianluigi Donnarumma


Donnarumma Serie A legfiatalabb kezdőkapusává vált amikor 16 évesen debütált a Sassuolo ellen. Diego Lopezt váltotta és vele megindult felfele a Milan. Azóta 21 meccsen bizonyította rátermetségét, és ezek a meccsek közül 8-at kapott gól nélkül hozott le 16 évesen. Az erősségei a közeli lövések, és a reflexei. Idén már számos nagyszerű védést mutatott be, bizonyítva rátermetségét. Amiben fejlődnie kell, az a hosszú előreívelések és a keresztlabdák lehúzása. Sokan az "új Buffon"-ként emlegetik az olasz kapust és a tehetségét elnézve ő is hasonló magasságokba érhet.
Név: Gianluigi Donnarumma
Jelenlegi csapat: AC Milan
Mezszáma: 99
Pozíció: Kapus
Kor: 17 éves (1999.02.25.)
Magasság: 196cm
Súly: 90kg
Nemzetiség: Olasz

 

 0
Tovább

Barcelona-Arsenal Bajnokok Ligája Nyolcaddöntő visszavágó 20:45 Sport 1

Luis Enrique figyelmeztette a csapatát, hogy nem kényelmesedhetnek el a 0-2-es győzelem dacára sem. Az Arsanelban egy Özil, vagy egy Sanchez bármikor villanhat, és akkor hamar odalehet az előnye a Katalán óriásnak. A Barcának egészen elképesztő sorozata van, mindent figyelembe véve már 37 meccse veretlenek, és a legutóbbi 8 meccsükön is diadalmaskodtak. Szerintem ma sem lesz máslépp és a vendéglátók sorozatban tizedjére is bejuthanak a Negyeddöntőbe.

Lehetséges kezdők: Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mathieu, Mascherano, Alba; Busquets; Rakitić, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.

Hiányzók: Rafinha (térd), Sandro (térdín), Piqué (eltiltott)
Kihagyja a következő meccset ha sárgát kap: senki


Lehetséges kezdők: Arsenal: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Elneny; Campbell, Özil, Sánchez; Giroud.

Hiányzók: Ramsey (csípő), Čech (vádli), Cazorla (Achilles), Oxlade-Chamberlain (térd), Rosický (comb), Wilshere (vádli/sípcsont), Chambers (nincs a keretben)
Kihagyja a következő meccset ha sárgát kap: Monreal, Özil, Campbell, Giroud


Luis Enrique, a Barcelona edzője
[A 2-0-ás  győzelem Londonban] egy jó eredmény volt de ez  nem változtatja meg a mi hozzáállásunkat. Még mindig egy nyitott meccs, az ellenfelünk veszélyes ezért nagyon jól kell játszanunk az egész meccsen. Néha a meccs tökéletesnek tűnik az eredmény miatt, de mindig kell valamit fejlesztenünk. Ezért olyan összetett a futball – 11 játékosnak kell hasonlót csinálnia ugyanabban az időben.

,,Meg kell próbálnunk, hogy olyan játékosokra vigyázzunk mint Mesut Özil és Alexis Sánchez. Akarjuk tartani a labdát annyiszor amennyiszer csak lehet, hogy elkerüljük az ellentámadásokat. – nem lesz egyszerű, de az utóbi időben jól csináltuk. Alexis nagyon fontos játékosa az Arsenalnak és a nemzeti csapatának is. Minőségi játékos, gyors és jól támad, és sokat fejlődött amióta távozott Barcelonából. Figyelnünk kell rá."-mondta Enrique.

 

Arsène Wenger, az Arsenal menedzsere
A kulcs számunkra a jó védekezés lesz. Támadnunk is kell, ami fekszik is nekünk, de nehéz lesz tudva azt, hogy a Barcelona játékosai jó védőmunkát fognak mutatni ellenünk. Koscielny fontos számunkra, ő gyors és ez nagyon fontos a Barcelona ellentámadásai ellen.

Majdnem mindenhol nyertünk már Európában, de itt még nem, most ezt meg kell csinálnunk. A Barcelona jó helyzetben van, de van esélyünk. A hozzáállásunk nem volt túl rossz [az első meccsen]. Csak elveszítettük a formációnkat a második félidőben és a Barcelona ellentámadásai sorra jöttek.

 

Hétvégi eredmények
Barcelona
 6-0 Getafe (Juan Rodríguez öngól 8, El Haddadi 19, Neymar 32 51, Messi 40, Arda Turan 57)
1-0-ánál , Lionel Messi kihagyta a 11-esét az első félidőben, de Munir El Haddadi is gólt szerzett Neymar duplája előtt, majd Messi is bevette Guita kapuját az  57. percben. A végén Arda Turan egy akróbatikus mozdulattal alakította ki a végeredményt.

Arsenal 1-2 Watford (Ighalo 50, Guedioura 63; Welbeck 88)
Odion Ighalo és Adlène Guedioura struck góljaival az  FA Kupában kiesett a cymvédő Arsenal a legjobb 8 között. A csereként beállt Danny Welbeck még szépíteni tudott, de az Ágyúsok sorozatban a 3. hazai meccsüket is elbukták

Tudtad?
A Barcelona elverte az Arsenalt 2010-ben és 2011-ben csakúgy mint a Bajnokok Ligája döntőjében 2006-ban; így az Ágyúsok remélik, hogy nem buknak el hatodjára a legjobb 16 között.

 0
Tovább

Nagy's foci

blogavatar

Egy 16 éves futballfanatikus és leendő sportriporter gondolatai a világ legcsodálatosabb sportjáról.

Utolsó kommentek