Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az újjáépülő holland válogatott

Az Oranje nagyon lebőgött az Európa-bajnoki selejtezőkön, ki gondolta volna, hogy pont akkor nem jutnak ki az Eb-re, amikor azt kibővítik. Olyan csapatok éltek ezzel az eséllyel, mint például mi, az albánok vagy az izlandiak. Persze, ez nem azt jelenti, hogy mondjuk Albánia erősebb Hollandiánál azért, mert kijutott. Ez nem így van, ők csupán éltek a lehetőséggel.

Mi lesz a feladat a 2018-as VB-re?

Először is az újjáépítés, ami már elkezdődött. Már sem Nigel De Jong, se Stekelenburg, se van der Vaart nem kapott szerepet a selejtezőkön. A selejtező befejezése után pedig már van Persie vagy Sneijder szerepe se annyira biztos, mint amilyen előtte volt. Ezeknek a játékosoknak már nyűg a szereplés, akármilyen furcsán is hangzik, de már kezdenek kiöregedni, pályafutásuk vége felé járnak. Ezért fognak egyre több szerepet kapni a fiatalok, de lássuk, hogy kikre is számíthat Danny Blind....

Ők lesznek a jövő Robbenjei, van Persiejei?

Vincent Janssen (AZ Alkmaar)

A 2016-os évben Janssen 14 meccsen 11 találatot jegyzett, idén összesen pedig már 25-nél tart.  ,,Fantasztikusan focizik, nagy bizalmunk van felé, a következő csapata az Ajax, PSV, Feyenoord hármas közül fog kikerülni"-mondta az Ajax edzője Frank De Boer. A játékstílusa és most már a gólérzékenysége is van Nistelrooyra hajaz, remélem hasonló karriert fog befutni Janssen is, mint a holland legenda.

Riechedly Bazoer (Ajax)

Bazoer a holland futball következő nagy csillaga lehet. A maga 18 évével már most az Ajax meghatározó tagja, és ha így folytatja akkor a válogatotté is az lehet hamarosan. Technikailag és fizikailag is nagyon erős, egy vérbeli box-to-box középpályásról van szó, akit többek között olyan legendákhoz hasonlítanak, mint Frank Rijkaard, Clarence Seedorf és Patrick Vieira.  A teljesítményével Pep Guardiolát is meggyőzte, de ő maradni szeretne (jól teszi, ez az én meglátásom)

Jetro Willems (PSV)

Már a 2012-es EB-n is játszott, akkor még nagyon fiatalon, azóta tapasztaltabb lett. Az idény első felében sajnos sérült volt, de már felépült. Mily meglepetés, őt is kinézte magának Guardiola (Kit nem?), de egyenlőre ő se akar az újjáépülő Citybe menni (Ki nem?). A sajnos már elhunyt Cruyff a következőket monda róla: ,,Élveztem nézni a kölyköt, technikálisan nagyon képzett, hosszú időre megoldhatja a jobbhátvéd gondokat"

Timo Letschert (Utrecht)

Letschert az Utrecht mezében nyújtott jó teljesítményt és Blindék figyelmét is felkeltette játékával. Erős a levegőben, jól fejel, minden adottsága meg van ahhoz, hogy egy nemzetközi szinten is versenyképes védő legyen belőle. Mindenképpen lehet egy opció az ő szerepeltetése. A legutóbbi keretbe már kapott is meghívót, szóval bizakodhat...

Rick Kardsdorp (Feyenoord)

Csak úgy, mint anno Janmaat, Karsdorp is jobbhátvéd és ő is a Feyenoord védője. Szeret ő is bekapcsolódni a támadásokba, ezt a 8 gólpassza jól mutatja. Az idei szezonban alapember lett és először a válogatottba is meghívták. Csak nehogy ő is a Newcastle-ben kössön ki...

Ha tetszett, akkor lájkoljátok az oldalt:

Facebookon:https://www.facebook.com/nagysfoci/

Instagramon:https://www.instagram.com/nagysfootball/

A cikk a Sky Sports cikke alapján készült és az ötlet is onnan jött.

 0
Tovább

A jövő sztárjai 4. rész-Kingsley Coman

Coman 2013-ban mutatkozott be a PSG csapatában a Sochaux ellen, ezzel a csapat történetében ő volt a legfiatalabb debütánsa a maga 16 évével és 8 hónapjával. Majd a Juvébe került ahol 2014 augusztusában a Chievo ellen játszott elöszőr, és majdnem be is talált. A Juvéval bajnok lett, és a BL döntőjében is játszott. Majd a szezon elején a Bayernhoz került ahol a köztudatba leginkább a Werder ellen robbant be amikor 3 gólpasszt is jegyzett. Az erősségei a cselezések, ebben kiváló, a gyors elfutásai a széleken és a beadásai is életveszélyesek, és a kulcspasszai is gyilkosak. Azonban a befelyezésekben és a védőmunkában még fejlődnie kell.
Név: Kingsley Coman
Jelenlegi csapat: Bayern München
Mezszám: 29
Pozíciók: 
Támadó középpályás ( jobb, ball)
Csatár
Kor: 19 éves (1996.06.13.)
Magasság: 178cm
Súly: 71kg
Nemzetiség: Francia

 0
Tovább

Nagy's foci

blogavatar

Egy 16 éves futballfanatikus és leendő sportriporter gondolatai a világ legcsodálatosabb sportjáról.

Utolsó kommentek