Igaz, hogy továbbra is első a gárda a La Ligában és az is rendben van, hogy állnak még a BL-ben, de valami nem stimmel. Mik azok amik miatt nem megy annyira a Katalánoknak?

Rotáció? Kössz, nem!

Mondhatná Enrique. A rotáció teljes hiányát láthatjuk. Piqué már idén 39 (!) meccsen játszott, Busquets pedig már 45 találkozón szerepelt. Ez rengeteg. Mind a két labdarúgó kulcsposzton szerepel és nagyon  látszik rajtuk, hogy fáradtak. Busquets eladogatja a labdákat, nem úgy helyezkedik ahogy kellene és hiába nem látszódik a munkája, nagyon sokat segít a társaknak. Tőle indul minden, ezért nagyon fontos a védekező középpályások szerepe. Ő nem úgy teljesít, akkor az MSN sem ugyan azt hozza. Ők is borzasztó fáradtak, leginkább Suárez. De így is lövi a gólokat, de a Real ellen is döntő helyzetben hibázott.

Nem is olyan nagy a keret...

Most látszódik, hogy ha jönnek a sérülések, akkor bizony eléggé szűk a keret. Gyakorlatilag 13 emberrel nyomja végig a szezont Enrique. És, hogy miért nem kap szerepet Barta?, ez nagyon jó kérdés. Fiatal, saját nevelés, gyors, jól fejel, mi kell még? Ezt csak Enrique tudná megmagyarázni (vagy még ő sem). Viszont Robertohoz jól nyújt hozzá. Nagyon szimpatikus, sokoldalú. A kapusposzt az megoldott, két világklasszissal, de a védelem szűkös. Jött Aleix Vidal, de valahogy kikerült a pixisből. Hogy miért az ismét egy jó kérdés. Spanyol, fiatal, tapasztalt a kora ellenére, szóval minden megvan benne ami kell. De Alvest jobban erőlteti. Jó játékos, de a védekezésben nem a legjobb. A középpályán viszont van választék. Arda, Roberto, Rakitic, Iniesta, Rafinha, Busquets. De elől az MSN-en kívül minőségi utánpótlás nincs. Ott van Sandro és Munir, de ők...szóval ők, na mindegy, nem Barcelona színtűek minden bántás nélkül.

Mi lesz még ebben a szezonban?

Az Atlético elleni meccs úgy néz ki megvan, bár elég szoros volt. A kupában szerintem most nem fog sikerülni, hiszen valamikor rotálni is kell. A nagy kérdés a bajnokság. 10 pontból 3 pont lett az előnyük, szerencséjük, hogy nagyon közeledünk a szezon vége felé.