Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Athletic Bilbao-Valencia Európa Liga Nyolcaddöntő 1. mérkőzés 21:05


Most elöszőr találkoznak a felek az Európa Ligában, de a spanyol bajnokikon már 174-szer összemérték az erejüket. A Bilbao 6 meccse veretlen az EL-ben, 4 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük. De a Valencia magabiztosabban jutott tovább, ők 10-0-val intézték el a Rapid Wient. A Bilbao csak szorosan tudta kétvállra fektetni a Marseille gárdáját, de az előjelek nem a Valenciának kedveznek. Ott van a Bilbao csapatában az az Aduriz, aki a 7 góljával a sorozat gólkirákya, tőle reteghetnek a Valencia védői. Érdekesség, hogy a csatár a 2010/2012-es idénben volt a Valencia játékosa is. Óscar de Marcos az 50. UEFA meccsét fogja játszani a ma esti meccsen.

 0
Tovább

Bundesliga 23.-dik forduló előzetes

Ha képbe akarsz lenni a hétvége eseményeivel kapcsolatban a Bundesligában, akkor érdemes lesz elolvasnod ezt a posztot.
Bundesliga 23. forduló előzetes:
Péntek: 1. FC Köln-Hertha Berlin 20:30 Eurosport 2
Dárdai Pál vezetésével szárnyal a Hertha csapata, a harmadikak is a tabellán, de nincsenek jó formában. A fővárosi csapat legutóbb ikszelt A Wolfsburggal ami mondjuk jónak mondható, de a legutóbbi 5 meccsükön nyeretlenek voltak, igaz csak egyszer kaptak ki. A Köln erős középcsapat, legutóbb a helyi rangadón szenvedett vereséget a 'Gladbachtól. Mind a két csapatban ott van két nagyszerű csatár. A Kölnnél Modeste aki már 10 találatnál jár, míg a Herthánál Kalou az ex-Chelsea játékos.

Szombat: Wolfsburg-Bayern München 15:30 Eurosport 2
Tavaly még azt mondhattuk volna, hogy két a bajnoki címért versenyző csapat mecccse ez, azonban idén középcsapat a Wolfsburg, csak a 8.-ok a tabellán. Ráadásul a kapuban az elsőszámú hálóőr Benaglio, a védelemben Daniel Calgiuri, a középpályáról Guilavoguli, míg a csatársórból Bas Dost is hiányzik. A Bayernnél csak a Boateng, Badstuber, Martinez háromas hiányzik, de nagyon a védelemből. Érdekesség, hogy a Bayern a legutóbbi 13 meccséből 11-et nyert a holnapi ellenfelével szemben.

Szombat: Hamburger SV-Ingolstadt 15:30
Idén nagy meglepetésemre mind a két csapat nagyszerűen szerepel. A Hamburg a 12-dik, ami a tavalyi osztályozós hely után nagyszerű, míg az újonc Ingolstadt a 10-dik a tebellán. Érdekes, hogy hiába szerepel jól az Ingolstadt, a Bundesligában a legutóbbi 5 idegenbeli meccsükön képtelenek voltak betalálni. A Hamburg pedig a legutóbbi 3 meccsét egyaránt megnyerte az Ingolstadttal szemben,

Szombat: VFB Stuttgart-Hannover 96 15:30
A Hannover elég reménytelen helyzetben van, a legutóbbi 5 mecccsét simán elbukta, ha ez így megy tovább ebből Bundesliga 2 lesz könnyen. A Suttgart viszon jó formában van, a legutóbbi 5 meccséből 4-et megnyert, és volt még egy döntetlenje is. A Stuttgartból kiemelkedik a fiatal Didavi aki már 9 találatnál jár idén, rá érdemes lesz figyelni. A Hannoverben Almeida és Szalai id sérült, a legutóbbi 7 meccsükön 6-on nem is sikerült betalálni.

Szombat: Werder Bremen-Darmstadt 15:30
Mindkét csapat kikapott legutóbb, a Darmstadt a Bayerntől, míg a Werder az Ingolstadtól,így mind a kettőjüket a kiesés réme fenyegeti. A Werdernél 5 játékos is hiányzik, míg a vendégektől csak Garics. A Werder a korábbi 3 meccsét döntetlenre hozta, de ez most nem lenne elég nekik. A Darmstadtnak 4 pont az előnye a hazaiak előtt, és ezt bővíteni akarják, szerintem sikerülni fog nekik.

Vasárnap: Augsburg-Borussia M.Gladbach 15:30
Az Augsburg a tavalyi remekelése után idén a kiesés ellen menekül, de legutóbb a Liverpoolt rendesen megizzasztották. A Gladbach szárnyal André Schubert kinevezése óta, legutóbb a nagy rangadón a rivális Kölnt is elverték. Az utolsó 3 idegenbeli meccsét nem nyerte meg a Gladbach, tehát lehet esélye az Augsburgnak hazai pályán. De az EL kifáraszthatta a csapatot, így szerintem a Gladbach behúzza a meccset.

Vasárnap: Mainz 05-Bayer Leverkulsen 17:30
a Leverkulsen jól szerepel, a 4. éd a portugál listavezető Sporting csapatát is kiütőtték Bellarabi vezetésével. Chicharito megint rátalált a góllövő cipőjére, már 13 találatnál jár. A Mainzot minden évben szétszedik, de most is a 7., a szezon végén valószínüleg Muto után lesz a legnagyobb kerslet. A sérült Kampl hiányzása miatt Chalhanoglu szerepe védekezőbb lesz, de Karius így is tarthat a lövéseitől.

Vasárnap: Boorussia Dortmund-Hoffenheim 17:30
A Dortmund is továbbjutott a portugál bajnok Porto ellen, és a bajnokságban is 2.-dikok. A Bundesligában a legutóbbi 6 meccsüket egyaránt megnyerték, és ezeken 4 kapott gól nélküli meccs is volt. Julian Nagelsmann a Bundesliga történetének legfiatalabb edzője lett a Hoffenheim csapatánál, és az első meccsét meg is nyerte a a Mainz ellen 3-2-re. Mivel a Dortmund előnye 15 pont a Hertha előtt, így a hétközi EL meccs miatt pihentethetnek.

Vasárnap: Eintracht Frankfurt-Schalke 04 19:30
A Schalke volt az egyetlen német csapat az EL-ben amelyik nem jutott tovább, így tehát nincsenek jó formában. Mind a két oldalon rengeteg sérült van, de a Frankfurtban a szélen szerepet kaphat Huszti is. A Frankfurtnak vigyáznia kell, hiszen a legutóbb 4 meccsén csak 2 pontott szerzett, és már a 15.-dik a tabellán.

 

 0
Tovább

Nagy's foci

blogavatar

Egy 16 éves futballfanatikus és leendő sportriporter gondolatai a világ legcsodálatosabb sportjáról.

Utolsó kommentek