Jürgen Klopp áprilisban jelentette be, hogy el fogja hagyni a szezon végén a Dortmundot. Nagyon érzelmes nap volt ez a szurkolók körében, annak ellenére, hogy a legjobb pillanatban történt a váltás.

Tuchel edzői pályafutása nagyon hasonlít Klopp pályafutására. Egyikük sem játszott a legmagasabb szinten játékosként. Ráadásul a Dortmund előtt mind a ketten a Mainz csapatával értek el sikereket.
                                 Jól kezelni a vészhelyzeteket
Futás, nyomást gyakorolása az ellenfére, harcolás. Ezek Klopp taktikájának a legfontosabb elemei. Ettől voltak sokáig sikeresek, de a legutolsó idénye nem sikerült a legjobbra, pedig a taktika nem változott.  Lényegében ez Tuchelnél sem változot. A csapat ugyan úgy irányítja a meccseket. Az ellentámadások és a védelem zavarása az ellenfél térfelén ugyan úgy megvannak. De a csapat kevesebbet fut a meccseken mint az elöző négy szezonban. Ráadásul a passzok száma is nagyobb mint amilyen Klopp idejében volt.
                              Lövések gyakorisága a meccseken

Az új taktika(vagy másabb taktika) azt is eredményezi, hogy jobb pozíciókból érkeznek a lövések az ellenfél kapujára és ez eredményesebbé teszi a csapat támadójátékát. Klopp utoló szezonja furcsa volt, ezért inkább hasonlítsuk össze a 13/14-es szezonnal a lövéseket. Eddig ebben a szezonban 289 lövést eresztettek el és 48 gólt szerzeztek(ebből 1 öngól volt). Ez 6 lövésenként 1 gólt jelent. A csapatnak a lövések aránya a Bundesligában, és ez messze jobb mint amilyen Kloppnál volt. A 13/14-es szezonban a csapat 617 kisérletből 81 gólt szerzett. Ez 13 lövésenként 1 gólt jelent, ami sokkal rosszabb mint idén. 
De mi a különbség? A teljes 13/14-es évadban a csapat 32-szer lőtt az ötösön belülről. Ez csak az 5,2%-a az összes lövésnek. A Tuchel 
-érában eddig 32-szer lőttek hasonló távolságból és 13 gólt szereztek. Ezen kíül kevesebbek a sérülések is, és a szerencse is a csapat mellé állt.
Mindent összevetve, remélem, hogy már jövőre szorosabbá teheti a Bundesligát a Dortmund a Bayernnel szemben.