Idén reális esélye van a Leicesternek megnyerni a bajnokságot, amennyiben győznek az Arsenal ellen, ezért úgy gondoltam leírom a csapat történetét és elemzem a fontosabb játékosokat, majd pedig öszegzem a véleményem, hogy mire fognak szerintem jutni a szezon végén.

A klub bemutatása:

A Leicester Cityt 1884-ben alapították Leicester Fosse néven és a Fosse Roadon játszották a meccseiket. Majd 1891-ben a Filbert Streetre költöztek, és egészen 2002-ig játszottak ott. A Jelenlegi stadiunjuk ekkor épült és 2013-ban vette fel a King Power Stadium nevet. A Leicester City nevet 1919-ben vették fel, és azóta is ez a csapat neve. A csapat háromszor nyerte meg a Ligakupát és négyszer voltak a másodikak az FA Kupában. Sokáig az alsóbb osztályokban szerénykedtek, és 2013-2014-es szezonban miután ázsiai kézbe került a klub, feljutottak a Premier League. Az első szezonjukban Nigel Pearsonnal sokáig a tök utolsó helyen álltak, és mindenki arra számított hogy kiesnek,de egy nagyszerű veretlenségi sorozttal bent maradtak, és a 14. helyen végeztek. De Nigel Pearsont kirugták júniusban, a hivatalos indok az volt, hogy: ,,a klub nem tud többet együtt dolgozni Nigel Pearsonnal.". Ez után az egykori Chelsea és Görög válogatott edzőt, Claudio Ranierit nevezték ki. A Görögökkel mutatott teljesítménye után mindenki azt gondolta, hogy ezzel megpecsételték a klub sorsát, és ki fognak esni. De ez után következett a csoda.

Az idei szezon:
Ranierivel elképesztő mentelésbe kezdett a csapat, ami nagyrészben Jamie Vardynak volt köszönönhető. Az első egymást követő 13 meccsén 11 gólt szerzett, ezzel megjavította Ruud Van Nistelrooy rekordját, aki egymást követő 10 meccsén talált be. December 14.-én a tavalyi bajnok Chelseat verték meg 2-1-re Mahrez és Vardy góljainak köszönönhetően. A szezon elején a csapat célja a 40 pont elérése volt, amit a Bournemouth elleni iksszel el is értek január 2.-án.

Az idei szezon kulcsjátékosai:
1. Jamie Vardy, aki 2012-ben a Fleetwood Town csapatától igazolt a Leicesterhez, ám ekkor még senki nem gondolta volna, hogy 3 év múlva ő fogja vezetni a PL góllövő listáját. A 29 éves csatár a Fleetwood színeiben 40meccsen 34 gólt ért el. A Leicesterben pedig 133 meccsen 44 gól és 30 gólpassz a mérlege. Ebből idén 18 gólt és 5 gólpasszt szerzett. Össze is boronálták egyből a Real Madriddal és Uniteddel is, de ő kitart a Leicester mellett.
2.Ryad Mahrez, akit amikor 2012-ben leigazoltak a La Havretől senki nem tudta, hogy ki ő. A családja és a barátai is eleinte szkeptikusak voltak a váltásról, hiszen a fizikális adottsági alapján inkább Spanyolországban tudták volna jobban elképzelni. 2014 januárjában debütált a Middlesbrough ellen csereként és a Nottingham elleni góljával megmutatta Pearsonnak, hogy számíthat rá. A PL-ben az első gólját a Burney ellen szerezte és részese volt a csapat sazezon végi menetelésének, amikor az utoló 9 meccsükből 7-et nyertek meg, és bennmaradtak. A szezon végén 4 gólja és 3 gólpassza volt 30 meccsen, de idén valami megváltozott. Az idei szezon első 4 meccsén 4 gólt szerzett és jelenleg 14 gólja van. A kivásárlási ára is 4.5 millió fontról 30.1 millió fontra emelkedett ,amivel Európa 50 legdrágább játékosa közé is bekerült.
3. N'Golo Kanté. A klub sikereit sokan csak Vardy és Mahrez teljesítményének tulajdonítják, pedig a háttérben éppen ugyan olyan fontos láncszem a francia 24 éves védekező középpályás N'Golo Kanté. Tavaly augusztusban szerződött a Caentől a Leicesterhez 5.6 milió fontért. Az első gólját a Watford elleni 2-1-es győzelem során aratta novemberben. Eddig 25 meccsen 1 gól és 3 gólpassz a mérlege, de szereléseivel és labdaszezéseivel kiemelkedik a mezőnyből. Érte is sokan bejelentkeztek, többek között a Barcelona is, jó kérdés mi lesz vele a szezon végén.

Mi lesz a Leicesterrel a szezon végén?
Ha megverik holnap az Arsenalt akkor 7 pont lesz az előnyük a londoniakkal szemben a hátralévő 13 meccsen, ami elég sok, én úgy gondolom,hogy akármennyire is hihetetlenül hangzik, de meg fogják nyerni a Premeir Leaguet, aztán meglátjuk jövőre mennyire fogják szétkapkodni a csapatot, és, hogy mennyire fog nekik menni a BL-ben, amennyiben bejutnak.

Ti mit gondoltok, megnyerheti története során előszőr a Leicester City a Premier Leaguet?
És ha tetszett a csapat és a játékosok bemutatása akkor nyomjatok egy lájkot, és írjátok meg, hogy szeretnétek-e ehhez hasonló csapat bemutatásokat.

(Források: Wikipédia, Transfermarkt.co.uk)